Loading...

040745978023

Festival de Ecoturism Fundata 2017

Home / Activitati

Festivalul de ecoturism a adus o zi de iarnă la Fundata. Dar acest lucru nu i-a împiedicat pe cei prezenți să se bucure de activitățile pregătite.

dsc_2405 dsc_2457 dsc_2507 dsc_2579

Concursul de alergare a fost cel care a deschis seria activităților în aer liber, nu au fost foarte mulți cei curajoși, însă toți ceilalți s-au bucurat să îi incurajeze și au plecat și ei la pas pe tura de concurs pentru a se bucura de peisajul incredibil.

A urmat cursa copiilor și plimbarea pe traseele ecoturistice și vizitarea muzeul Familiei Stoian.

Înre timp la casa de cultură fiecare meșter era asaltat de întrebări nenumărate despre cum se fac tot felul de lucruri: broderie, război de țesut, natura în povești, ceramica colorată chiar lângă, croșeta fermecată și poate cele mai căutate ateliere, deja cunoscute de anul trecut: încondeiat ouă și sculptura în lemn.

dsc_2637 dsc_2639  dsc_2707     dsc_2850

Noutatea acestei ediții au fost atelierele mult mai numeroase dar și bucatele tradiționale pregătite exact la timp!

Ceaun cu carne de vițel, ceaun de post dar și cele mai bune prăjituri pregătite de localnicii atât de ospitalier care au fost curioși să vină să vadă ce se întâmplă la Casa de Cultură.

Festivalul s-a încheiat cu un spectacol de dansuri tradiționale susținut de grupul folcloric Plaiuri Moiecene condus de Andreea Jitea, sunteți minunați!

dsc_2953

Ansamblul din Șirnea

dsc_2940

Plaiuri Moiecene – ansamblul condus de Andree Jitea

dsc_3015 dsc_3040 dsc_3065

Înainte de închiderea oficială, s-a semnat și un parteneriat între Centrul de Ecologie Montană și Primăria Fundata privind Strategia de Dezvoltare Durabilă a zonei, document realizat de către Centrul de Ecologie Montană în colaborare cu experții implicați în proiectul Ecodestinația Fundata – Moieciu de Sus.

Asociația de Ecoturism din Romania a fost prezentă la eveniment și a vorbit despre dezvoltarea Ecoturismului, cele mai importante realizări din ultimii ani și care sunt zonele din România care sunt certficate Ecoturistic sau urmează această procedură. Exemplul și susținerea Primăriei Fundata a fost punctată ca fiind un exemplu de urmat și de încurajat ca și alte Consilii Locale și Primării să susțină astfel de inițiative.

dsc_2981

Fotografii realizate de Vlad Dumitrescu