Loading...

040745978023

Alpinism și schi de tură

Home / Activitati

Din satele de la poalele Munților Bucegi, Piatra Craiului și Leaota se poate ajunge foarte ușor pe traseele montane din acești munți înalți. Sunt trasee spectaculoase, alpine, cu peisaje diferite, păduri, goluri alpine și zone stâncoase de calcar sau conglomerat. Gradul de dificultate este variat, unele dintre ele fiind indicate doar turiștilor experimentați și doar în sezonul de vară.

Însă iarna, peisajul se modifică complet iar în funcție de experiența turiștilor dar și mai ales în funcție de condițiile meteo și starea zăpezii se pot parcurge diferite trasee alpine, majoritatea sunt trasee din Munții Bucegi și Piatra Craiului, accesibile din Moieciu sau Fundata.

Recomandăm folosirea echipamentului adecvat și informarea în prealabil despre traseu, condiții meteo, dificultate, marcaj și durată. Puteți opta pentru a fi însoțit de un ghid montan, există agenții de turism care oferă aceste servicii pentru diferite activități de iarnă: schi de tură, drumeții alpine, freeride, mersul cu rachete de zăpadă.