Loading...

040745978023

Fundata

Home / Zona

Fundata, la înălțime!

Este considerată ca fiind comuna aflată la cea mai mare altitudine din Romania, aproximativ 1300m. De asemenea, se spune că aerul cel mai curat îl vom găsi tot aici.

bdm_5951

Și poate nu întâmplător, Comuna și satele din zonă au fost pentru prima oară numite sate turistice în anul 1973.

Dezvoltarea pe care a avut-o această zonă și deschiderea către turism ca alternativă la ocupațiile tradiționale au atras diverse investiții în dezvoltarea zonei și au făcut-o atractivă.

Drumul istoric de legătură între Rucăr și Bran trece exact prin aceset locuri, iar peisajele din zonă și crestele din depărtare ale Munților Bucegi și Piatra Craiului te vor atrage către explorarea traseelor ecoturistice, descoperind atracții ale naturii.

bdm_6028

Pădure diversă, conifere, fag, pășuni, locuri inedite precum Lacul Fără Fund și mai ales un Muzeu al Satului în aer liber, reprezentat de casele tradiționale specifice acestui sat răsfirat sunt atracțiile zonei.

Evenimentele organizate aici pun în valoare toate frumusețile acestui sat de munte răsfirat, vin-o să încerci practicarea meșteșugurilor străvechi sau să guști din bucatele tradiționale după ce ai parcurs câțiva kilometrii la o plimbare.

bdm_8193  dsc_9236  bdm_1704