Loading...

040745978023

Oamenii acestor locuri

Home / Zona

Acest proiect al Ecodestinației Moieciu de Sus – Fundata, a apărut din dorința noastră de a păstra cadrul natural și tradițional de la Poalele Munților Bucegi și Leaota, fără a aduce schimbări majore locurilor și oamenilor.

bdm_1768

Prin intermediul acestui proiect dorim ca localnicii și turiștii să conștientizeze că dezvoltarea satelor de munte prin diferite activități, dar mai ales prin turism, nu trebuie să afecteze cadrul natural, cultural-tradițional și biodiversitatea zonei. Păstrând și punând în valoare ceea ce există în acest moment, reprezintă dezvoltarea durabilă a acestei zone.

Cei care au contribuit la existența acestor peisaje sunt meșterii și oamenii acestor locuri, Creatorii Peisajului Agro-Pastoral!
Fiecare meșteșug a apărut dintr-o necesitate și a fost dezvoltat și adaptat vremurilor, iar cu timpul, meșteșugurile au ajuns reprezentative pentru comunitate și familie și au devenit firul de legătură al tuturor generațiilor.
Putem spune că viața este “o țesătură din războiul de țesut”, iar fiecare fir din urzeală reprezintă câte un meșteșug, acestea trebuie să rămână legate mereu între trecut și viitor pentru a reuși „să țesem” ceea ce ne-am propus.

bdm_7657

Să nu rupem firul acestor meșteșuguri, vă invităm să le descoperiți și să încercați să le practicați!

bdm_2951