Loading...

040745978023

Parcul Natural Bucegi

Home / Zona

Parcul Natural Bucegi (PNB), a fost inființat prin Legea 5/2000, face parte din rețeaua națională de arii protejate și este inclus în Situl Natura 2000. Parcul este situat în partea estică a Carpaților Meridionali și cuprinde integral Masivul Bucegi, desfășurat sub forma unei potcoave în jurul Vf.Omu (2505).

bdm_3588

Munții Bucegi văzuți din Moieciu de Sus

PNB are o suprafață de 32497ha, pe teritoriul administrativ a 3 județe: Dâmbovița (50%), Prahova (25%) și Brașov (25%).
Diversitatea formelor de relief, structura geologică și amplitudinea altitudinală între 640 și 2505 m, oferă condiții deosebite ce au favorizat instalarea unei flore pe cât de variată, pe atât de valoroasă, cuprinzând toate grupele mari de plante.

Formațiuni Calcaroase în zona Muntele Bătrâna - Strunga

Formațiuni Calcaroase în zona Muntele Bătrâna – Strunga

Din zona Moieciu de Sus – Fundata poți ajunge cu ușurință pe traseele alpine din Parcul Natural Bucegi. Vei fi surprins de abrupturile stâncoase care coboară către Busteni sau de formațiunile calcaroase din zona Bătrâna – Șaua Strunga și de priveliștea pe care o vei avea o dată ce ai ajuns sus în platoul alpin.

dsc_6199

Capre Negre în Masivul Bucegi

Câteva cabane turistice pot fi folosite pe tot parcursul anului sau altele cum este cabana Omu, doar pe timpul verii.

Nu uita să te documentezi înainte să pleci la drum, condiții meteo, durată traseu, hartă, echipament necesar. Un Centru de informare Turistică al PNB vei găsi în orașul Bușteni.

bdm_5237

parcul-natural-bucegi9-copy

http://www.bucegipark.ro/