Loading...

040745978023

Moieciu de Sus în orice anotimp

Home / Recomandari

bdm_3950Vara:
Dacă într-o zi toridă de vară laşi drumurile de-o parte şi o apuci direct prin fâneţe … nu vei mai putea uita vreodată această experienţă. Senzaţiile sunt unice! Mirosul de pământ fierbinte amestecat cu cel de fân, florile sălbatice, jocul fluturilor, zumzăitul albinelor, verdele ierburilor în care sunt presărate culori mii.
Ferigi, margarete, Nu-mă-uita, toporaşi, coada calului, … aduni puţin din toate şi nu ai cum să nu te întorci acasă cu un mic bucheţel,
Un buchet de amintiri!
bdm_2939Toamna:
Simți răcoarea dimineții, chiciură sus pe dealuri, vremea este perfectă pentru o plimbare, alege tu traseul, sunt atât de multe rute care pornesc din Moieciu de Sus fie spre munții Bucegi către Șaua Bătrâna sau Șaua Strunga sau fie către Muntii Leaota. Nu uita să te documentezi pe hartă, înainte să pleci la drum!
Culori de toamnă admirate, roșu-grena, iarba aurie, galbenul frunzelor de mesteacăn și de fag sau al zadei, albastru intens sus pe cer, încotro să alerg azi?
bdm_8410Iarna:
Peisaje minunate, când cerul este senin, creste înzepezite în jur, Bucegi, Leaota și Piatra Craiului, impunătoare creastă, mai ascuțită parcă acum plină de zăpadă.
Dacă ai schiuri de tură poți alege fie o rută de plimbare pe la poalele munților înzăpeziți atunci când zăpada îți permite sau dacă ești experimentat poți alege o tură mai alpină sus pe crestele din jur.
Dar, indiferent de activități, cu siguranță nu vei uita poveștile la gura sobei, iar dacă ai ocazia să ai în jur și localnicii, pe Mamaie și Tataie, vei pleca târziu la somn și vei vedea că, încă, alta este rânduiala la țară în satele de munte, unde tot te mai uiți afară pe geam să vezi cum va fi vremea sau te ghidezi după semnele naturii, forma norilor, haloul de la lună, bătaia vântului, neliniștea animalelor.
mib_4595Primăvara este EcoMarathon Moieciu de Sus!
Aștepti cu nerăbdare topirea zăpezii, aștepti căldura soarelui din Mai și verdele atât de special. Totul prinde viață și, așa, ar trebui să fim și noi acum!
Creste înzăpezite în depărtare, chef de plimbare, alergare sau de ce nu, o tură cu bicicleta? Sunt atâtea poteci în jur și drumuri forestiere pe care le poți descoperi, cu siguranță îți vei aminti de o zi de primăvară petrecută la Moieciu de Sus și vei dori să revii și la anu sau la vară, poate la toamnă sau de Sărbători în iarnă!