Loading...

T1 - Hoinăreală prin Șirnea

Home / Trasee

Distance Duration Sign Activities Location
8.7km 2-3h Hiking, Running, Cycling, Skiing

Traseul în circuit începe din centrul satului Șirnea.
Se pleacă pe drumul spre Satul Ciocanu, inițial întâlnim Muzeul Etnografic din Șirnea, loc unde se poate vizita o parte din istoria locurilor. Traseul urcă ușor pe un drum forestier pitoresc, cu o priveliște deosebită spre Munții Bucegi, până ce întâlnește marcajul turistic “bandă roșie” și cotește la stânga printre case, iar după câteva sute de metri îl părăsește cotind din nou spre stânga.

 

O casă tradițională este chiar în drumul nostru, iar aici se pot degusta produse culinare tradiționale (brânzeturi).

Drumul începe să coboare, iar peisajul se schimbă: predomină formațiunile calcaroase, culminând cu “Piatra Dracului”. Se traversează drumul județean și se intră pe un drum în ușoară urcare spre Pensiunea “Crai Nou”. De aici, peisajul devine panoramic cu vedere atât spre Munții Bucegi cât și spre Munții Piatra Craiului. Spre finalul traseului, se trece pe lângă o stână tradițională care încă mai păstrează obiceiurile vechi ale oieritului. După alte mici suișuri, traseul începe să coboare spre centrul satului, unde turiștii se pot răcori cu apă rece de izvor.

“Omulețul albastru” însoțește călătorul permanent pe acest traseu, iar cele 2 părți delimitate la mijloc de firul văii și drumul județean permit o bună vizibilitate asupra întregului traseu. Opțional, se poate parcurge pe jos bucata de drum județean de la “Piatra Dracului” la drumul național, denumită și Drumul Șirnii.