Loading...

T5 - Lacul Fără Fund

Home / Trasee

Distance Duration Sign Activities Location
13.6km 4h Hiking, Running, Cycling, Skiing

Traseul marcat cu “Omuleț portocaliu” pornește din fața Primăriei Fundata spre dreapta și urmează traseul turistic “bandă roșie”. Urmează o coborâre lină pe un drum presărat cu calcare printr-o zonă de fânețe și pășuni până la întâlnirea cu drumul județean pe care se cotește la dreapta. De aici începe un adevărat muzeu al satului viu, cu ansambluri gospodărești care păstrează în mare măsură elemente ale arhitecturii tradiționale.

La sfârșitul caselor se cotește pe un drum forestier în ușoară urcare, care traversează zone exploatate forestier, și continuă în stânga pe malul unei văi largi. De pe acest drum se poate observa pe cealaltă muchie așa zisul crater al “Lacului Fără Fund”, o dolină prăbușită care comunică cu celelalte forme de relief carstic din zonă. Se face un mic ocol spre lac pe traseul amenajat.

De aici se intră pe Valea Rudărița și se continuă în stânga pe un drum forestier mărginit pe alocuri de pereți stâncoși. Se ajunge la “Tree Adventure Park”, o zonă de agrement amenajată în copaci și o mică pârtie de schi. Traseul continuă pe drumul forestier prin pădure și apoi spre biserica din Fundata.

Urmează o parte de traseu care îmbină zone de pășune și fâneață, cu case vechi dar și construcții noi într-un veritabil peisaj autentic al satului răsfirat din zonă. Se continuă pe drumul de asfalt până în punctul de plecare. Călătorul poate admira permanent peisajele munților care mărginesc depresiunea, dar și formele calcaroase specifice zonei.