Loading...

T7 - La pas prin Vama Giuvala

Home / Trasee

Distance Duration Sign Activities Location
6.1km 2h Hiking, Running, Cycling, Skiing

Traseul marcat cu “Omuleț verde” pornește din fața Primăriei Fundata spre stânga și urmează pentru o scurtă bucată drumul național. Se coboară pe dreapta într-o pășune presărată cu bolovani și se continuă pe o potecă de animale până se ajunge într-un islaz larg care separă două vârfuri împădurite. Se continuă în ușoară urcare, în dreapta, până se ajunge în punctul Vămii Vechi Giuvala, punctul de control la trecerea vechii granițe, unde se mai observă rămășițele vechilor clădiri.

Această bucată este comună cu “Drumul Branului“, principalul drum de legătură între zonele geografice încă din vremea romanilor. Se continuă pentru o scurtă bucată pe drumul național și se cotește în stânga pe un drumeag printre fânețe și pășuni. După o coborâre abruptă prin pădure se ajunge la un drum de pământ, deasupra Drumului Șirnii, și se ține pe acesta ușor spre stânga. Traseul ajunge la câteva case și odăi izolate și se continuă spre stânga, pe traseul turistic “bandă roșie”.

Priveliștea se deschide surprinzător spre Cheile Dâmboviței și formațiunile deluroase din Culoarul Rucăr. Drumul se transformă în potecă și continuă ușor prin pădure, iar printr-o văiugă se ajunge în islazul prin care s-a trecut inițial. Se continuă pe poteca de animale și se ajunge prin pășunea pietroasă înapoi în drumul național.

bdm_7821