040745978023
orleanu@cem.ro
Home / Oameni si istorie
Lemnul se recoltează primăvara „când dă mâzga” și se taie la lungime, cu fierul; trunchiul se crapă cu toporul și cu un măic de lemn, se sparge trunchiul în două…
Laptele de oaie și cel de vacă, muls și aflat la o temperatură corespunzătoare, „potrivită”, se amestecă și se pune într-un vas numit ciubăr sau închegătoare…
Diversitatea și bogăția culturii pastorale sunt evidențiate atât de ocupații, de tehnica confecționării uneltelor pentru prepararea laptelui cât și de sărbătorile…
Conform principiului: „mai puţin este mai mult”, și pentru a nu risca să pierdem această bogăție a pășunilor, trebuie să conștientizăm importanța cositului tradițional…
Cei care au contribuit la existența acestor peisaje sunt meșterii și oamenii acestor locuri. Să nu rupem firul acestor meșteșuguri, vă invităm să le descoperiți…